Een (h)echte coöperatie,
van koe tot klant

Zuivelbedrijf met internationale uitstraling

Milcobel is een referentie op de internationale zuivelmarkt. We staan voor kwaliteit, veiligheid en klantgerichtheid.
In onze productiesites in België en Frankrijk stellen we zo’n 1.800 medewerkers tewerk die met veel passie en expertise zuivel van topkwaliteit produceren voor onze klanten in meer dan 100 landen.
Milcobel staat voor dialoog, transparantie, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Wij willen dat alle schakels van de zuivelketen betrokken zijn, van melkophaling op de boerderij, over productie tot commercialisatie bij de klant. We geloven in sterke partnerships en duurzame klantenrelaties.

Onze structuur

Als coöperatie zijn we een bijzondere ondernemingsvorm, die niet enkel door winst gedreven is. We willen boeren verbinden met elkaar en met de samenleving.
Onze melkveehouders zijn verenigd en vertegenwoordigd in de Coöperatieraad, die naast een bestuur en Algemene Vergadering 9 ledenkringen telt. Elke ledenkring vertegenwoordigt een geografische regio
. Onze jonge boeren verenigen zich in de jongerenkring. De Raad van Bestuur toetst beslissingen af bij de Coöperatieraad.

Zuivelcoöperatie die boer en burger verbindt

Milcobel is een coöperatie en dat is een stevig en duurzaam engagement zowel naar onze coöperanten als naar de samenleving. Zo’n 2.000 familiale melkveebedrijven zijn aangesloten bij Milcobel. Onze melkveehouders zijn gedreven door hun passie voor het vak en leveren kwaliteitsvolle, lekkere melk. En dat proef je.
Onze leden zijn ook aandeelhouder van de coöperatie. Zij hebben inspraak en bepalen mee de richting van het bedrijf. De meerwaarde die we creëren vloeit terug naar onze boeren als melkprijs, premies, nabetalingen of dividend. Als coöperatie staan we voor dialoog, transparantie, betrouwbaarheid en duurzaamheid.
Kies je als klant voor Milcobel, dan kies je dus ook voor authentieke zuivel, met korte link naar de boer.

Onze business units

Consumer Products

"We willen de onbetwiste leider zijn in Belgische kaas, en de bekendheid ervan verder uitbouwen in binnen- en buitenland. Met onze kaasservice zijn we de aangewezen kaaspartner voor onze klanten en de referentie op de Belgische markt We geloven in sterke partnerships en duurzame klantenrelaties."

Premium Ingredients

"Met onze kwalitatieve en betrouwbare zuivelingrediënten vullen we de behoeftes van onze klanten in. In een voortdurende samenwerking met deze klanten onderzoeken we continu hoe het nog beter kan."

YSCO

"Door continue innovatie en maatwerk op maat van de klant blijven we onze positie als tweede grootste Europese private label ijsproducent behouden. Klantgerichtheid, teamwork en vooruit denken zijn sleutelwoorden bij het ganse Ysco team."

Onze sites

De melk van onze melkveehouders verwerken we in onze eigen state-of-the-art fabrieken volgens strenge kwaliteitsnormen. Zowel in België als Frankrijk bereiden we kaas, poeder, boter, room, wei en ijs volgens de meest recente wetenschappelijke en technologische inzichten op het gebied van nutritionele, sensorische en functionele eigenschappen. 

Group Executive Committee

Peter Grugeon
Olivier Schietse
Francis Relaes
Tom Schiettecat
Edith Hamelryckx
Bert Van Nieuwenborgh
Peter Grugeon

Milcobel Raad van Bestuur

Betty Eeckhaut
Vanessa Van Eynde
Mark Matthys - De Zutter
Heidi Willem
Tom Leenaerts
Bram Maes
Pieter Dezeure
Carl Peeters
Dirk Poelman

Onze grondstof, de basis van onze waarden

Onze kernactiviteit staat meteen voor de waarden die we willen uitstralen. Melk valoriseren is wat we doen. MELK is wat we zijn en hoe we ons gedragen.

M

Moedig zijn

Streven naar verbetering is wat we willen doen. Ambitie tonen, grenzen verleggen, tegenslagen overwinnen en er lessen uit trekken, en onze eigen uitgezette koers aanhouden. Een ambitie verwezenlijken vraagt inzet en vastberadenheid. Moedig zijn is leiden.

E

Eerlijkheid

We zijn eerlijk tegenover onszelf en de anderen. We staan voor duidelijkheid en open communicatie: alles kan en mag gezegd worden, ook als het minder prettig klinkt. We huldigen het principe dat je doet wat je zegt, en zegt wat je doet. Dat maakt alles transparant, helder en klaar. Het vraagt uiteraard moed, maar ook ethiek, integriteit en billijkheid.

L

Loyaliteit

We zijn loyaal aan het beleid, aan de normen, waarden, procedures en afspraken van onze organisatie. Het collectieve belang primeert op het eigenbelang. Loyaliteit valt te rijmen met samenhorigheid, collegialiteit en teamwork. Een coöperatie is de expliciete uiting van loyaliteit. Samen transparant en eerlijk uitdagingen aanpakken om dromen en ambities te verwezenlijken en resultaat te boeken

K

Kwaliteit

Kwaliteit gaat ruimer dan enkel producten. Kwaliteit slaat ook op onze dienstverlening, onze communicatie, onze openheid intern en extern. Kwaliteit uit zich in ons professionalisme, in onze competentie, ons presteren en in onze klantgerichtheid.

Milcobel in cijfers

1.700

Melkveehouders

1.800

Medewerkers

1.4 Miljard liter

melk verwerkt in 2022

€1,36 Miljard

omzet in 2022

Onze geschiedenis

Documenten en jaarverslagen

Jaarverslagen

Jaarverslag 2024

Informatienota 2024

Informatienota 2024

Duurzaamheidsrapport

Duurzaamheidsrapport 2023

Wil jij jouw loopbaan lanceren bij Milcobel?

Om een melkweg te maken, heb je vele sterren nodig en daar zijn wij continu naar op zoek. Bij ons timmer je aan je eigen melkweg, kan je opklimmen en je grenzen verleggen. Ben jij iemand die met een open blik naar de toekomst kijkt? Die geen uitdaging uit de weg gaat? Die zelf wil schitteren als een ster aan ons firmament? Geef een boost aan je carrière en solliciteer.

Ben jij een gepassioneerd melkveehouder?

Milcobel is een warme coöperatie met respect voor de verscheidenheid van onze leden. Onze melkveehouders zijn het hart van onze coöperatie. Via dialoog en samenwerking bouwen we samen aan een duurzame toekomst voor de melkveehouderij. Ook jij kan daar deel van uitmaken. Ben jij melkveehouder in België, Nederland of Noord-Frankrijk en heb je interesse? Neem dan contact op.

Honger naar onze producten?

Milcobel is jouw partner in hoog kwalitatieve zuivelproducten. We leveren in een B-to-B context aan retailers, horeca, food service en voedingsproducenten. Ben jij geïnteresseerd in consumentenkaas, ingrediëntenkaas, boter, room, melkpoeder, wei, of ijs? Onze teams staan je graag te woord.

loading...