Zuivelingrediënten met een internationale reputatie

"Met onze kwalitatieve en betrouwbare zuivelingrediënten vullen we de behoeftes van onze klanten in. In een voortdurende samenwerking met deze klanten onderzoeken we continu hoe het nog beter kan."

Francis Relaes, Managing Director Milcobel Premium Ingredients

Bij Milcobel Premium Ingredients staan klanten centraal.

Bij Milcobel Premium Ingredients staan klanten centraal.

De consistente topkwaliteit van onze premium zuivelingrediënten en onze ambitie om grenzen te verleggen staan garant voor het succes van onze klanten. Samen groeien met onze klanten door het delen van kennis en expertise als partners leidt tot sterke synergieën en duurzame toekomstperspectieven.

Ingrediëntenkaas

Milcobels kaasgeschiedenis begint reeds in 1964 met de productie van cheddar. Twintig jaar later gaat de eerste mozzarella productie van start en in 1995 wordt de ingrediëntenkaasproductie gecentraliseerd in Langemark, waar nu jaarlijks meer dan 60 000 ton mozzarella van de productielijnen rolt. Milcobel is dan ook dé Europese referentieproducent voor mozzarella.

Lees meer

Melkpoeder

Naast volle en magere melkpoeders produceren we ook ‘fat filled’ poeders. Aangepaste, klantspecifieke recepturen voor de dry blends in de babyvoedingsindustrie behoren eveneens tot onze productportfolio. Bovendien bieden wij ook een volledig assortiment blikken en sachets in consumentenverpakking, naast grootverpakkingen en bulk.

Boter

Milcobel kan - afhankelijk van het seizoen - zomer- en winterboter leveren. We bieden ook zure, zoete, ongezouten of gezouten boter aan. Onze boter kun je gebruiken in de bakkerij (viennoiserie) of voor de bereiding van chocolade, koekjes en andere toepassingen.

Goed om te weten: onze boter is een Noord-Europese boter met een iets hardere structuur.

Room

Onze room kent veelzijdige toepassingen in de voedingsindustrie, zoals bijvoorbeeld in de bereiding van roomijs, boter, kaas, kant-en-klare maaltijden, enz.

Room 40% verkrijgbaar in bulkvrachten van 25 ton.

Wei

Wei of melkwei is de vloeistof die bij de bereiding van kaas ontstaat. Deze vloeistof heeft een geelgroene kleur en smaakt licht zuur. Wei heeft een zeer hoge voedingswaarde en wordt gebruikt in tal van toepassingen, zoals bijvoorbeeld in baby- en sportvoeding en ook in voeding voor vleeskalveren.

Voor deze weiderivaten kan je bij ons terecht:

  • Weiconcentraat (30% droge stof)
  • WPC25 of WPC35 concentraat (30% droge stof)
  • Weipermeaat concentraat (30% droge stof)

Deze producten bieden we in verschillende kwaliteiten aan. Ook koosjer en halal gecertificeerde wei-ingrediënten (zonder additieven) zijn verkrijgbaar.

Meer over Milcobel Premium Ingredients

Wil je graag meer weten? Kijk dan snel op onze Premium Ingredients website.

Innovatie

Onze Research & Development afdeling houdt de vinger aan de pols wat betreft nieuwe tendensen in de markt. Met de gebundelde expertise van het R&D team in combinatie met de marktkennis van ons sales en marketing team garanderen we een klantgerichte aanpak bij de ontwikkeling van nieuwe producten.

In samenwerking met de Milcobel Chair on Dairy Research van de UGent bouwen we een sterk kenniscentrum. Op basis van fundamenteel onderzoek verwerken we inzichten in zuiveltoepassingen zodat onze klanten kunnen rekenen op een toekomstgericht aanbod. 

Kwaliteit

Het spreekt voor zich dat onze melk voldoet aan internationale kwaliteitsnormen. Milcobel Premium Ingredients staat bekend om de consistente kwaliteit van de producten die we leveren, een belangrijke troef die onze klanten zeer op prijs stellen.

potato-frittata

Milcobel Mozzarella

Potato Frittata

pappardelle

Milcobel Mozzarella

Pappardelle

meatball-appetizers

Milcobel Mozzarella

Meatball Appetizers

zalm-met-mozzarella-en-venkel

Milcobel Mozzarella

Zalm met mozzarella en venkel

Wil jij jouw loopbaan lanceren bij Milcobel?

Om een melkweg te maken, heb je vele sterren nodig en daar zijn wij continu naar op zoek. Bij ons timmer je aan je eigen melkweg, kan je opklimmen en je grenzen verleggen. Ben jij iemand die met een open blik naar de toekomst kijkt? Die geen uitdaging uit de weg gaat? Die zelf wil schitteren als een ster aan ons firmament? Geef een boost aan je carrière en solliciteer.

Ben jij een gepassioneerd melkveehouder?

Milcobel is een warme coöperatie met respect voor de verscheidenheid van onze leden. Onze melkveehouders zijn het hart van onze coöperatie. Via dialoog en samenwerking bouwen we samen aan een duurzame toekomst voor de melkveehouderij. Ook jij kan daar deel van uitmaken. Ben jij melkveehouder in België, Nederland of Noord-Frankrijk en heb je interesse? Neem dan contact op.

Honger naar onze producten?

Milcobel is jouw partner in hoog kwalitatieve zuivelproducten. We leveren in een B-to-B context aan retailers, horeca, food service en voedingsproducenten. Ben jij geïnteresseerd in consumentenkaas, ingrediëntenkaas, boter, room, melkpoeder, wei, of ijs? Onze teams staan je graag te woord.

loading...